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Since 2003 and in 23 issues as well as various special editions, MIWE impulse has provided up-to-the-minute reports on hot (and cold) bakery topics, presenting the latest technologies, features and systems, but also taking up a wide variety of cultural and historical topics related to baking
With visitors from 74 countries, we successfully completed our first international MIWE online exhibition in 24 hours at the start of February. Visitors had the opportunity to discover products from the entire MIWE portfolio at 27 virtual exhibition stands.
After a total of four event blocks, our assessment of the MIWE expo has been very gratifying. An in-house exhibition can be successfully carried out even in compliance with all the Corona requirements. There are certainly enough companies that gratefully took advantage of the opportunity to personally obtain information directly from the manufacturer on site, to be inspired, and to exchange ideas with one another.
Nach vier ereignisreichen Tagen, mit jeweils 10 Stunden Messelaufzeit, 14 verschiedenen Fachvorträgen und vielen interessanten Gesprächen im Experten-Chat war die erste MIWE Online-Messe ein voller Erfolg: Trotz der Ferienzeit stieß der virtuelle Messeauftritt auf großes Interesse, die Vorträge waren durchwegs gut besucht und auch das Dialogangebot wurde erfreulich gut angenommen.
Das einjährige Bestehen von MIWE Middle East, unserem neunten und jüngsten Tochterunternehmen, ist heute besonderer Anlass zu Freude! Am 31.03.2019 hat die MIWE Middle East FZE mit Sitz in der Freihandelszone Dubai Silicon Oasis den Geschäftsbetrieb aufgenommen und betreut seitdem neben den Vereinigten Arabischen Emiraten (VAE) auch die weiteren Länder des Golfkooperationsrats (GCC), d.h. Saudi-Arabien, Kuwait, Oman, Katar und Bahrain, sowie Subsahara-Afrika und Pakistan.
In den vergangenen zwei Tagen hatten wir eine Gruppe von Bäckern aus Polen zu Gast im MIWE live baking center. Bei dem Intensiv-Seminar mit großem Praxis-Teil wurden anhand von Brötchen die Backeigenschaften verschiedener Ofensysteme genau unter die Lupe genommen.
Mit einer Länge von über 46 m verlässt heute der längste Thermoöl-Durchlaufbackofen den MIWE je gebaut hat die Produktion am Hauptsitz in Arnstein, Deutschland. 5.000 Brotlaibe oder 31.000 Brötchen pro Stunde können kontinuierlich auf dem Steinplattenband des MIWE thermo-uniroll gebacken werden. Doch der Rekord wird von kurzer Dauer sein, denn der nächste, noch längere MIWE thermo-uniroll ist schon in Planung!
A new user report in video format offers insights into the working methods and philosophy of an exciting bakery in the USA, which has relied on MIWE for many years. The bakery in the spotlight: Hudson Bread from New Jersey. Here, old European traditions of bakery production are combined with the latest technologies to produce genuine hand-crafted, artisan bread on a large scale.
Today is International Bread Day! Whether crispy, chewy, with or without grains, large-pored, white or dark, soft or tough, made from wholemeal flour, braided, and so forth – bread comes in countless varieties. Because of bread's enormous cultural importance, the International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) has declared the 16th of October International Bread Day.
Eventful days with good, and above all intensive discussions are now behind us. It's nice to look back on Südback 2019! Lots of visitors, positive and in-depth discussions and an increasingly international audience – Südback 2019 was a roaring success for MIWE.